Stellar

Onderhoud aan zeeschepen: hoe u ervoor kunt zorgen dat uw schip klaar is voor de zeeën

Zeeschepen worden voornamelijk gebruikt voor het vervoer van mensen en goederen. De noodzaak om deze schepen te onderhouden is belangrijk omdat ze erg duur kunnen zijn om te vervangen als ze beschadigd zijn door ongevallen of natuurrampen. Het onderhouden van zeeschepen, helpt ze te beschermen, zodat ze in de toekomst de samenleving kunnen blijven dienen.

Er zijn veel verschillende soorten onderhoud aan zeeschepen, waaronder preventieve maatregelen zoals regelmatige controles, reparaties indien nodig en het trainen van bemanningsleden in de juiste bedieningstechnieken die we in deze blog zullen bespreken.

Wat is scheepsonderhoud?

Een schip is een algemene term voor elk vaartuig: een schip, boot of iets wat zou kunnen drijven. Onder onderhoudswerkzaamheden worden alle werkzaamheden verstaan die te maken hebben met de zorg voor uw vaartuig. Dit kan het oplossen van problemen met de motor, pompsystemen, elektrisch systeem; schoonmaak; het bijwerken van navigatietechnologie en het uitvoeren van dagelijkse taken zoals het verwijderen van puin of het opruimen van kluisjes als onderhoudstaken zijn.

Scheepsonderhoud is een belangrijk onderdeel van de scheepsactiviteiten, waarbij de belangrijkste onderdelen van schepen die onderhouden moeten worden de motor en het elektrische systeem zijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van onderhoudsprogramma's. Onderhoudsprogramma's zijn opgezet om uw vaartuig te allen tijde in goede staat te houden en routinematige werkzaamheden niet in de weg te staan.

Wat moet ik weten?

Iedereen die een vaartocht plant, moet het basisonderhoud van het schip kennen, in ieder geval hoe u het water uit de aftappluggen van uw boot kunt aftappen en de motorolie kunt verversen. Maar als u meer begrijpt over het onderhoud van schepen, kunt u een betere kapitein worden. Als u bijvoorbeeld het verschil kent tussen een waaier en een propeller, kunt u met andere watersporters over uw boot praten.

Periodiek onderhoud maakt deel uit van de levenscyclus die alle schepen (of voertuigen) doorlopen. De gebruikershandleiding of fabrikant biedt een schema dat moet worden gevolgd. Deze schema's kunnen van auto tot auto verschillen, maar het schema van de fabrikant geeft de beste resultaten.

Gewoonlijk volgen werknemers een onderhoudsschema om problemen vroeg in de levensduur van een voertuig te identificeren. Hierdoor kunnen versleten of defecte onderdelen worden vervangen voordat ze grotere problemen veroorzaken. Dit is de reden waarom het volgen van een schema belangrijk is voor de levensduur van een voertuig en op de lange termijn tijd en geld zal besparen.

Een gepland onderhoudssysteem helpt de machinist of inspecteur bij het bijhouden van de vele onderhoudstaken die een schip nodig heeft. Bij sommige vaartuigen moet de vloeistof vaker worden ververst, zoals olie en remvloeistof, terwijl een veel groter schip wellicht minder frequente, maar moeilijkere inspecties vereist. Het is belangrijk om het onderhoudsschema zoveel mogelijk bij te houden.

De wagenparkbeheerders

De wagenparkbeheerders zullen alles in de gaten houden: ze zorgen ervoor dat iedereen het gereedschap en de uitrusting heeft die ze nodig hebben en dat planningen en deadlines worden gehaald. Ze grijpen ook in als zich een noodgeval voordoet of als er een fout optreedt.

De vlootmanagers voor scheepsonderhoud moeten overal bovenop zitten en toch taken kunnen delegeren wanneer dat nodig is. De vlootmanager is meestal een baan voor mensen met jarenlange ervaring in het veld, omdat ze elk aspect van het onderhoud van het schip kennen.

Ze moeten zich ervan bewust zijn dat hun beslissingen van invloed kunnen zijn op het bedrijfsleven of zelfs tot verwondingen kunnen leiden, dus van vlootbeheerders voor scheepsonderhoud wordt verwacht dat ze te allen tijde professioneel handelen.

Wat zijn de 4 soorten onderhoud?

Er kunnen vier algemene soorten onderhoudsfilosofieën worden onderscheiden: correctief, preventief, op risico's gebaseerd en op conditie gebaseerd onderhoud.

Voorspellend onderhoud: dit is wanneer monteurs de mogelijkheid hebben om proactief de staat van een machine te beoordelen voordat er een probleem is. Voorspellend onderhoud maakt deel uit van de levenscyclus die alle schepen (of voertuigen) doorlopen.

Correctief onderhoud: dit type onderhoud is heel eenvoudig. Het komt voor wanneer er iets misgaat en de monteur het moet repareren.

Risicogebaseerd onderhoud: Risicogebaseerd onderhoud richt zich op hoogwaardige activa, waarbij rekening wordt gehouden met de kans op falen gedurende de resterende levensduur van de apparatuur.

Conditiegebaseerd onderhoud: Conditiegebaseerd onderhoud is een systematisch proces van het meten, bewaken en analyseren van de toestandsgegevens van apparatuur in de loop van de tijd. De resulterende conditiebeoordeling maakt de voorspelling van resterende componenten mogelijk

Hoeveel soorten scheepsonderhoud zijn er?

Er zijn drie soorten onderhoud: preventief, voorspellend en corrigerend.

Preventief onderhoud: de gebruikershandleiding of fabrikant biedt een schema dat moet worden gevolgd. Deze schema's kunnen van voertuig tot voertuig verschillen, maar het schema van de fabrikant geeft de beste resultaten.

Voorspellend onderhoud: dit is het moment waarop monteurs de staat van een machine proactief kunnen beoordelen voordat er een probleem optreedt. Voorspellend onderhoud maakt deel uit van de levenscyclus die alle schepen (of voertuigen) doorlopen.

Correctief onderhoud: Wanneer er iets misgaat en de monteur het moet repareren.

Hoe onderhoud je een schip?

Om een ​​schip te onderhouden, volgt u de procedures beschreven in het 'scheepsboek'. Hierin staat wat er op uw schepen regelmatig gekeurd moet worden. Als het tijd is voor inspectie van uw mechanische uitrusting, kijk dan in het scheepsboek wat er moet gebeuren en zorg ervoor dat het gedaan wordt. Als je hulp nodig hebt, vraag dan een hogere officier of ga naar een monteur voor hulp.

Onderhoud is nodig om een ​​schip goed te laten lopen en er goed uit te laten zien. Het kan worden gedaan als onderdeel van een inspectie of als gepland onderhoud. Inspecties vinden regelmatig plaats, maar gepland onderhoud moet gebeuren volgens het scheepsboek, waarin staat hoe vaak bepaalde dingen moeten worden geïnspecteerd en/of onderhouden. Deze omvatten routine-inspecties (om te controleren op schade), verversingsintervallen van smeerolie en grote revisies (wanneer alle apparatuur uit elkaar wordt gehaald en weer in elkaar wordt gezet).

De kosten van onderhoud variëren van schip tot schip. Schepen kosten veel geld om te onderhouden, maar hun kosten kunnen zelfs nog hoger oplopen als u op zee een defect aan de apparatuur heeft en onverwachte reparaties nodig hebt. Houd uw scheepsonderhoud up-to-date, zodat deze ongeplande reparaties aan het eind van de dag niet duur zullen zijn.

Conclusie

Onderhoud aan schepen is de praktijk om ervoor te zorgen dat een boot, schip of ander vaartuig in goede staat blijft. In dit artikel hebben we u enkele tips gegeven om aan de slag te gaan met scheepsonderhoud en besproken waarom dit belangrijk is voor uw bedrijf. Wilt u nog meer informatie over wat scheepsonderhoud inhoudt, neem dan zeker een kijkje op onze website!

We hebben ook een exclusief aanbod voor nieuwe klanten die schepen schoon willen houden en oppervlakken willen beschermen tegen corrosie, terwijl ze het slipgevaar verminderen wanneer ze volgens de instructies worden gebruikt.

Client video testimonials

Click a logo to watch video testimonials of our proud clients.
Featuring our champions and their teams.