Stellar

Nature's Pride realiseert 50% tijdswinst met inspectie software

Image

Nature's Pride

Nature’s Pride levert meer dan 230 unieke groenten en fruit uit 56 landen. Ze zijn gespecialiseerd in het rijpen van mango's en avocado's. Nature’s Pride staat onder andere voor kwaliteitszorg en efficiëntie. Op deze manier zorgen ze voor een optimale kwaliteit groenten en fruit voor eindgebruikers om elke dag van te genieten.

Capptions als inspectie software

Het bedrijf gebruikt Capptions als platform voor het uitvoeren van inspecties voor gezondheids-, veiligheids-, milieu- en kwaliteitsdoeleinden. We vroegen de HSE-coördinator en de QA-manager, naar hun ervaring met de software.

De HSE-coördinator deelt dat, voordat hij Capptions gebruikte, het zijn team twee uur kostte om een ​​inspectie uit te voeren, terwijl dit nu slechts een uur duurt. Dat is 50% tijdwinst! Voorheen werden inspecties op papier uitgevoerd en werden de gegevens vervolgens handmatig in Excel ingevoerd. Het voordeel van die bespaarde tijd is de mogelijkheid om meer inspecties uit te voeren en het veiligheidsniveau binnen de organisatie te verhogen.

Inspectie app

Een ander voordeel volgens de HSE-coördinator is dat Captions een app-based platform is. Dit betekent dat de app op elk smart device kan worden geïnstalleerd, waardoor werknemers inspecties op hun telefoons kunnen uitvoeren en het bedrijf geen speciale apparatuur hoeft aan te schaffen. Het maakt het ook een laagdrempelig proces voor werknemers om inspecties in te vullen of een rapport in te dienen.

De manier van communiceren met medewerkers is eenvoudiger omdat het de kloof tussen het kantoor en de werkvloer dicht. Foto's geven meer inzicht dan platte tekst en feedback is gemakkelijk gemaakt via meldingen. Om nog maar te zwijgen over de mogelijkheid om vervolgacties toe te wijzen. Dit proces, van rapportage tot feedback, tot follow-up is nu veel korter dan voorheen. Over het algemeen hebben ze de administratieve werklast met 50% kunnen verminderen.

Capptions als kwaliteitssoftware

Nature's Pride begon met Capptions op hun HSE-afdeling en breidde zich vervolgens uit naar de QA-afdeling door ook hygiënecontroles op de werkvloer erin op te nemen.

"Voordat we Capptions gingen gebruiken, hadden we een zeer low-tech manier van werken met hygiënecontroles."QA-manager

De QA-managers bedoeling was om een ​​oplossing te vinden die een meer intuïtieve manier van werken zou bieden met alle acties en controles die ze uitvoeren. Volgens hem is de app heel gemakkelijk om mee te werken en werd het gemakkelijk opgepikt door de gebruiker, in dit geval de teamleiders.


Nature's Pride - Maasdijk

“Het support team heeft ons bij de hand genomen om ons op weg te helpen. We hebben de formulieren gebouwd en zijn ermee aan de slag gegaan. De overgang verliep soepel, niet alleen voor ons op kantoor, maar ook voor de gebruikers. "QA-manager

Voor de HSE-coördinator is de administratieve last gehalveerd. Bovendien is er een verbetering in de opvolging van alle gegenereerde acties.

De kracht van het platform

In het verleden gingen er veel e-mails rond, met als doel ervoor te zorgen dat acties werden voltooid en foto's als bewijs werden toegevoegd. Nu gebeurt dat allemaal in de app en krijg je onmiddellijk feedback.

“Ik zou Capptions beschrijven als een app die toonaangevend is in de wereld van inspecties. Niet veel of bedrijven doen hetzelfde. Je kunt het platform echt zelf vormgeven, wat volgens mij uniek is. "QA-manager

Client video testimonials

Click a logo to watch video testimonials of our proud clients.
Featuring our champions and their teams.