Stellar

Veilig werken op hoogte doe je zo

Image

Scaffolding Training Europe, ook wel bekend als , is een Nederlands trainingsinstituut. In de afgelopen 29 jaar heeft STE zichzelf op de kaart gezet als marktleider in de industrie van ‘Veilig werken op hoogte’. Het hoofdkantoor is gevestigd in Barendrecht maar het bedrijf heeft ook vestigingen in het buitenland.

De oprichter, Miel Ferket, heeft het bedrijf opgestart met het doel om de industrie veiliger te maken. STE is er dan ook van overtuigd dat ze de branche veiliger kan maken door werknemers de juiste kennis en vaardigheden aan te aanbieden.

In mei zijn STE en Capptions een partnerschap aangegaan en hadden wij het genoegen om een interview te doen met , de QA/QC manager van STE en initiator van de samenwerking tussen de twee bedrijven.

“Het wederzijdse enthousiasme over veiligheid en de industrie heeft mij zeer gemotiveerd om een partnerschap aan te gaan met Capptions.”

Erik vertelde dat hij Capptions leerde kennen nadat hij Jonathan had ontmoet. Tijdens het gesprek ontstond er direct een klik tussen de twee mannen. Ze zagen snel in dat beide bedrijven hetzelfde doel hebben: het werk dat op hoogte gebeurt veiliger te maken. Jonathan legde uit hoe de EHS-software van Capptions daarbij kan helpen en wat de mogelijkheden zijn. Hierdoor ontstond er al vrij snel interesse en enthousiasme om de software te gaan gebruiken.

Al sinds de start van dit jaar is STE begonnen om haar processen te digitaliseren. Erik legde uit dat het huidige proces van inspecties niet efficiënt is. Het bedrijf werkt namelijk nog met papieren formulieren. Werknemers en klanten van STE gaan fysiek naar de locaties toe om een inspectie uit te voeren en moeten vervolgens terug naar het kantoor om de administratie bij te werken.

Vaak werden de benodigde lijsten niet in detail ingevuld, waardoor het bedrijf bepaalde problemen en nuances miste. Dit was een groot probleem voor STE. Nadat Erik en Jonathan spraken over digitaliseren realiseerde hij dat de van Capptions precies was wat zij nodig hadden om hun processen makkelijker te maken.

“Met behulp van het managementsysteem van Capptions, kunnen wij makkelijker data verzamelen en trends herkennen die we weer kunnen verwerken in ons lesmateriaal.”

Volgens Erik zouden de processen van STE makkelijker en efficiënter worden door het implementeren van de software. Werknemers kunnen dan direct op locatie een inspectieformulier invullen en als het nodig is, kunnen ze ook een foto of video als bijlage toevoegen. Een plaatje zegt vaak meer dan duizend woorden. Dit zorgt er mede voor dat de data accuraat en gedetailleerd is. Ook heeft het managementteam op kantoor direct toegang tot de nieuwe informatie.

Erik prijst het karakter van de software, waarmee de communicatiecirkel tussen kantoor en werkplaats levend en realtime wordt, hoog aan. Doordat het verzamelen van data makkelijker is geworden en gestructureerd gebeurt, is het analyseren en herkennen van trends eenvoudiger geworden voor STE. En, hierdoor kan ook het lesmateriaal up-to-date gehouden worden. Een ander groot voordeel dat Erik zag in Capptions is de laagdrempeligheid van de software.

De app is heel gebruiksvriendelijk en er is geen training nodig om er mee aan de slag te gaan. STE was op zoek naar een app die makkelijk en toegankelijk is om te gebruiken, daarom was Capptions het perfecte bedrijf voor STE om mee in zee te gaan.

“Capptions denkt oprecht met de klant mee en luistert goed naar de behoeften en wensen van een klant.”

STE en Capptions werken nu samen om een gepersonaliseerde app voor STE beschikbaar te stellen. Erik vertelde dat STE bepaalde wensen en verwachtingen heeft van de software. Hij wil namelijk samen met Capptions een app maken die perfect is voor de industrie waarin ze werken. De huidige software van Capptions laat gebruikers zelf formulieren bouwen.

Voor STE betekent dit dat zij de gezamenlijke kennis en ervaring van de STE specialisten kan condenseren in herbruikbare formulieren die passen bij de training die zij geven en die specifiek toegespitste waarde leveren voor het gebruik in de industrie. Daarom hebben ze ook uiteindelijk gekozen om een zogenaamde ‘branded app’ beschikbaar te stellen in plaats van de Capptions app te gebruiken.

De flexibiliteit van het platform van Capptions gecombineerd met de inhoudelijke kennis en het industrie specifieke netwerk van STE zorgt voor een unieke waardepropositie. STE hoeft zo geen kostbaar en tijdrovend traject te starten om een eigen oplossing te laten ontwikkelen. Capptions is reeds bewezen en direct beschikbaar.

STE voegt training, inhoudelijke expertise, support en service toe aan de oplossing. Hierdoor is Hi Forms 4 All dé perfecte, meest complete en best bruikbare oplossing voor werken op hoogte in de industrie.

De samenwerking tussen STE en Capptions is tot zover zeer positief. Erik prijst Capptions voor de klantvriendelijkheid en het prettige contact. Hij vindt dat er goed wordt geluisterd naar hen als klant en dat het bedrijf ook meedenkt over de mogelijkheden. Erik geeft ook aan dat zijn ervaring tot nu toe laat zien dat er in oplossingen wordt gedacht, wat voor hem bevestiging is dat STE de juiste beslissing heeft gemaakt. Erik kijkt uit naar een positieve en een lange samenwerking tussen STE en Capptions.

“Als een ander bedrijf een probleem heeft waarvan ik denk dat het met deze EHS software kan worden opgelost zou ik hen zeker aanraden om een partnerschap met Capptions te beginnen.”

Erik is ervan overtuigd dat Capptions de kennis en vaardigheden heeft om andere bedrijven ook te helpen om uitdagingen op te lossen. Hij zou de software in ieder geval van harte aanbevelen wegens de persoonlijke aanpak en sterke visie als het gaat om veilig werken.

Voor nu kijkt Erik ernaar uit om de gepersonaliseerde app voor STE in de app stores te zien verschijnen en een goede en lange samenwerking met Capptions.

Client video testimonials

Click a logo to watch video testimonials of our proud clients.
Featuring our champions and their teams.