We use our own cookies as well as third-party cookies on our websites to enhance your experience, analyze our traffic, and for security and marketing. Please read our Cookies Policy.

Eerste week als afstudeerstagiair bij Capptions

By Ajoy Gonsalves

Capptions Nieuws

april 9, 2021

Mijn naam is Naomi Wan en ik ben lid geworden van het Capptions-team als de nieuwe Marketing en Sales Stagiair.

Ik studeer International Business and Languages aan de Hogeschool Rotterdam en voor mijn laatste jaar moet ik een scriptie schrijven.

Toen ik op zoek was naar stagevacatures, kwam ik al snel Capptions tegen. Ik was meteen geïnteresseerd in de functie, omdat ik op zoek was naar een bedrijf waar ik mezelf kon uitdagen en groeien als student bedrijfskunde. Ik wilde meer leren over andere industrieën en hoe ze werken. Ik heb al stage gelopen in de reisbranche en dat vond ik erg leuk, maar voor de scriptie wilde ik iets nieuws proberen en Capptions leek me de perfecte match.

Foto_NaomiWan (1)

Mijn ervaring tot nu toe

Dit is mijn tweede week bij Capptions. Het team verwelkomde me met open armen en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak bij hen voelde, ook al was ik nieuw. Ik heb al veel geleerd op het gebied van marketing. Ik heb een online training over digitale marketing gevolgd en mijn supervisor nam de tijd om met mij samen te zitten om de redenen uit te leggen waarom ze voor bepaalde marketingstrategieën hadden gekozen.

Ik werk nog niet zo lang bij Capptions, maar ik kan nu al zeggen dat dit een leerzame stage is. Ik heb enige ervaring in marketing en sales. Ik ben dus heel benieuwd hoe Capptions werkt als het om deze afdelingen gaat en hoeveel ik ervan kan leren.

Het is een compleet nieuwe branche en een nieuwe markt vergeleken met mijn vorige stage. Hun benadering van digitale marketing zal totaal anders zijn dan ik gewend ben. Ik ben dus erg enthousiast om meer te leren over de B2B-wereld en hoe Capptions hun EHS-softwareoplossing pitcht.

 

Bachelor scriptie

Voor mijn scriptie moet ik een onderzoek doen naar een managementvraagstuk van het bedrijf. Capptions is een klein maar redelijk succesvol SaaS-bedrijf. Ze hebben veel binnenlandse en internationale klanten, maar het is moeilijk voor hen om te bepalen waar het grootste deel van hun potentieel binnen deze markten ligt vanwege de grote verscheidenheid in de klanten die ze bedienen.

Mijn scriptie zal zich richten op hoe Capptions een nieuwe markt kan betreden en met welke marketingstrategie. Ik heb wat vooronderzoek gedaan en heb besloten mijn scriptie te beperken tot de Duitse markt, omdat het lijkt alsof Capptions het meeste potentieel heeft om succesvol te zijn in Duitsland. Met de hulp van de universiteit en mijn bedrijfsbegeleider verwacht ik dat ik een scriptie ga schrijven die echt waarde toevoegt.

 

A little bit more about myself.

Ik ben 21 jaar oud en ben geboren in Nederland. Ik ben tweetalig opgevoed, Nederlands en Kantonees. Mijn ouders komen oorspronkelijk uit Hong Kong. Toen ik jonger was, danste ik graag hiphop en streetdance. Ik vond het zo leuk dat ik vrijwilligerswerk ben gaan doen door danslessen te geven aan jonge kinderen. Ik deed dit tot ik moest verhuizen voor de universiteit.

Door mijn studieprogramma had ik de geweldige kans om zes maanden in Australië en Spanje te wonen. Het was eerlijk gezegd een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik heb altijd van reizen gehouden en toen ik in het buitenland woonde, heb ik zoveel nieuwe plekken gezien en heel veel nieuwe ervaringen opgedaan.

Een van mijn meest memorabele zou mijn eerste keer skydiven zijn. Het was heel spontaan, maar het was zo leuk! Er zijn nog veel plaatsen die ik wil bezoeken en dingen die ik wil doen. Dus ik kijk ernaar uit om te zien wat de toekomst voor mij in petto heeft en waar mijn carrière me zal brengen.

Voor nu kijk ik uit naar de komende maanden en vooral naar het afstuderen met een bachelor.