We use our own cookies as well as third-party cookies on our websites to enhance your experience, analyze our traffic, and for security and marketing. Please read our Cookies Policy.

Mijn eerste week bij Capptions

By Ajoy Gonsalves

Capptions Nieuws

april 20, 2022

Mijn naam is Naomi Wan ik ben de nieuwe Marketing en Sales stagiaire bij Capptions. Ik studeer International Business and Languages aan de Hogeschool Rotterdam en in mijn laatste schooljaar moet ik een scriptie schrijven. 

Tijdens het zoeken van stage vacatures, kwam ik al snel terecht bij Capptions. Ik was meteen geïnteresseerd in de positie, omdat ik specifiek op zoek was naar een bedrijf waarin ik mezelf kon uitdagen en groeien als een business student. Het leek mij ook leerzaam om in een andere industrie te werken. Ik heb al een stage gelopen in de reisindustrie en dat vond ik heel erg leuk. Voor mijn scriptie wilde ik iets nieuws uitproberen en Capptions leek mij de perfecte match daarvoor. 

Mijn ervaring binnen Capptions tot nu toe

Dit is mijn tweede week als stagiair. Het team heeft mij met open armen ontvangen! Ik voelde me al vrij snel comfortabel. Wat de marketing betreft heb ik al veel geleerd. Mijn begeleider heeft me toegang gegeven tot trainingen en me al veel verteld over de werkwijze van Capptions. Ze heeft de tijd genomen om met mij samen te zitten en uitleg te geven over de redenen dat ze bepaalde marketing strategieën hebben gekozen. 

Ik ben nog vrij nieuw bij Capptions, maar ik kan nu al zeggen dat het een leerzame stage is. Ik heb al enige ervaring in marketing en sales. Daarom ben ik ben benieuwd om te zien hoe Capptions werkt als het op deze afdelingen komt en hoeveel ik van hun kan leren.

Het is een compleet nieuwe industrie en een nieuwe markt vergeleken mijn andere stagebedrijf. Hun aanpak met betrekking tot digitale marketing zal totaal anders zijn dan dat ik gewend ben. Dus, ik kijk er heel erg naar uit om meer over de B2B wereld te leren en hoe Capptions hun EHS software oplossing verkoopt.

Bachelor scriptie

Voor mijn scriptie, moet ik een onderzoek doen naar een management probleem van het bedrijf. Capptions is een klein maar zeer succesvol SaaS bedrijf. Ze hebben veel binnenlandse en buitenlandse klanten, maar het is moeilijk voor hun om te identificeren waar de meeste van hun potentiële klanten zitten in deze markten. Dit vanwege de grote verscheidenheid aan klanten die ze bedienen.

Mijn scriptie zal zich focussen op hoe Capptions een nieuwe markt kan binnentreden en met welke marketing strategie. Ik heb al wat voorafgaand onderzoek gedaan en ik heb besloten om mijn scriptie te beperken tot de Duitse markt. Omdat Capptions de meeste potentie heeft om succesvol te zijn in Duitsland. Met behulp van mijn hogeschool en mijn begeleider, hoop ik een scriptie te schrijven die echte waarde toevoegt aan het bedrijf.

Wat meer over mijzelf

Ik ben 21 jaar oud en ik ben geboren in Nederland. Ik ben tweetalig, Nederlands en Kantonees, opgevoed. Mijn ouders komen uit Hong Kong. Toen ik klein was, hield ik veel van dansen, en dan voornamelijk hiphop en streetdance. Ik vond het zo leuk dat ik uiteindelijk ook vrijwilligerswerk ben gaan doen door les dans workshops te geven aan jonge kinderen. Dit heb ik gedaan tot ik moest verhuizen voor mijn studie.

Tijdens mijn studie, had ik de geweldige kans gehad om in Australië en Spanje te wonen voor zes maanden. Het was oprecht een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik vond reizen altijd al leuk om te doen. Toen ik in het buitenland woonde heb ik veel nieuwe plekken ontdekt en veel nieuwe ervaringen opgedaan.

Een van mijn leukste herinneringen is mijn eerste keer parachutespringen. Het was heel spontaan, maar het was echt heel cool! Er zijn nog steeds veel nieuwe plekken die ik graag wil bezoeken en dingen dat ik nog wil doen. Ik kijk ernaar uit om te zien wat de toekomst voor mij in petto heeft en waar mijn carrière mij zal brengen.

Voor nu kijk ik uit naar de komende maanden bij Capptions en vooral naar mijn afstuderen.